Bezorg rode en blauwe verf in Den Haag

Als kind vond ik het een prettige bezigheid: verven. Heerlijk in de weer met kleuren, mengen, kijken naar welke nieuwe samenvoeging er ontstaat. Zo worden de primaire kleuren blauw en rood paars, net als de politieke tint van de nieuwe regering. Maar het is niet eenvoudig om de juiste combinatie te verkrijgen.

In mijn vorige blog schreef ik over de zorgen over de zorgpremie. Gelukkig was ik niet de enige die zich hier druk om heeft gemaakt, in de achterban van de VVD liepen de leden ontzettend paars aan van verontwaardiging. Met haastige spoed werden bijeenkomsten gehouden en er werd geluisterd naar de mensen in het land. Ik zag Mark Rutte op een ingelaste nieuwsuitzending zeggen dat hij een fout had gemaakt. Met een flinke bos bloemen zou hij in het programma "Het spijt me" naar een kiezer kunnen gaan. De inkomensafhankelijke zorgpremie is weer van de baan, maar nu wil de rode PvdA toch nivelleren.
De socialisten staan voor meer gelijkheid, ik ben echt benieuwd hoe de partijen een brug gaan slaan tussen de verschillende denkbeelden.
Ik heb een idee: bezorg in Den Haag veel plakaatverf in de kleuren blauw en paars en houd een creatieve sessie. Maar werk niet te snel, want aan ondoordachte plannen hebben we niet zo veel. Bouw aan een prachtig Nederland en bedenk een oplossing voor de economische malaise. Succes!

Reacties

Populaire posts van deze blog

In een juichpak kijken naar voetbal van Oranje

Wie heeft de pet van tante Jet?

Rain, nice! Regenwater op Saba wordt goed gebruikt.