Zorgen vanwege zorgpremie

Vandaag treedt de nieuwe regering aan, een combinatie van VVD en PvdA. Om een miljardentekort weg te werken, zijn er plannen voor forse bezuinigingen. Aangezien we nu met socialisten te maken krijgen, is het nivelleren aan de orde. Maar ik vraag mij af in hoeverre de burgers in staat zullen zijn om de broekriem nog verder aan te halen.

Op twitter las ik een bericht van een gezin dat er met de nieuwe maatregelen € 500,- per maand op achteruit gaat als er veel meer zorgpremie betaald moet worden. Bovendien is de regering van plan om nog meer te bezuinigen op de kinderopvangtoeslag. Het gezin van het twitterbericht heeft nog jonge kinderen, die hele dagen naar de dagopvang gaan.

Het schoolplein is tegenwoordig al bevolkt met opa's en oma's van de gelukkige ouders die over gezonde hulptroepen beschikken. Maar bij ons is dat helaas niet het geval, één oma is gehandicapt, de andere is behoorlijk ziek. Natuurlijk zouden de grootouders willen dat de situatie anders was. We moeten dus zelf voor opvang zorgen als ik buiten de deur werk. Momenteel werk ik vanuit huis, dus dat scheelt in de kosten.

Ik hoor argumenten van mensen die denken dat de rijken met villa's aan de Côte d'Azur nu eindelijk ook eens meer moeten betalen. Voor die groep is een hogere zorgpremie misschien nog op te hoesten, maar denk toch eens aan alle hardwerkende tweeverdieners met kinderen! Zij betalen zich scheel. Goed, misschien zijn de hypotheken te hoog, zijn de huizen te duur, te luxe, maar het is momenteel ook onmogelijk om een huis te verkopen.
Vanochtend maakte mijn negenjarige zoon een verstandige opmerking: "mama, als niemand meer iets kan kopen, dan gaan de winkels toch allemaal sluiten?" Inderdaad, de koopkracht holt achteruit, dus een nieuwe trui is nog niet zo noodzakelijk. De overheid vangt vervolgens geen 21 % BTW over het genoemde kledingstuk. Zo draait de economie helemaal het slop in, de woningmarkt gaat op slot, bouwvakkers zitten thuis, ik verwacht niet veel goeds van deze maatregel! Rutte en Samsom, denk nog eens goed na en zet een solide begroting neer, maar zaai geen onrust in deze roerige tijden.


Foto: Er worden nauwelijks nieuwe huizen gebouwd in Zeewolde.


Reacties

Populaire posts van deze blog

In een juichpak kijken naar voetbal van Oranje

Wie heeft de pet van tante Jet?

Rain, nice! Regenwater op Saba wordt goed gebruikt.