Geld maakt soms gelukkig



In het jaar zijn er pieken en dalen op financieel gebied. Een heugelijk moment is het ontvangen van het vakantiegeld. Omdat we in het hoogseizoen op reis gaan, is er al een reis geboekt.

Nu wordt het vakantiegeld voor meerdere doeleinden ingezet. Omdat we in een dorp wonen waar het openbaar vervoer niet optimaal is, bezitten we twee auto's. De grote gezinsauto werd gekeurd voor de APK, de auto is gerepareerd en er wacht nog een pittige rekening van meer dan €600,-. Maar dan heb je ook wat: een grote beurt, goede remmen en een nieuwe ophangbeugel voor de tank.

Momenteel zit ik helemaal blij achter een supergroot scherm te typen, de stokoude, bejaarde computer uit de oertijd is vervangen door een nieuw exemplaar. Het verouderde besturingssysteem Windows XP is daardoor ook direct vernieuwd. Het is niet zo handig om een compleet overzicht van de financiĆ«n openbaar te maken, maar een dergelijke computer kost ook het een en ander. Gelukkig wilde computervriend E. helpen met het installeren, waarvoor dank!  Natuurlijk hebben we het onmisbare apparaat gekocht op het moment dat het vakantiegeld arriveert.

De vakantie naar Frankrijk is al geboekt, we overnachten in een chalet op een camping. Mijn echtgenoot wilde toch niet meer in een gehuurde tent verblijven, zoals we vorig jaar deden. Nu beschikken we over een eigen toilet, douche, koelkast, fornuis met twee kookplaten en een eenvoudig ingerichte woonkamer. De rest van het bedrag moet nog even overgemaakt worden.

De jongens willen nu graag ook nieuwe computers, ze werken nog met Windows XP en ze zijn bang dat de computers op een gegeven moment gehackt worden. Ik vermoed dat ze toch nog even moeten sparen, het vakantiegeld is al bijna verdwenen. Ach, de oudste zoon van dertien kan misschien in de vakantie een eenvoudig baantje zoeken, zoals het bezorgen van plaatselijke kranten.
Het kopen van nieuwe T-shirts voor de zomer stel ik nog maar even uit. Helaas, het geld is op!

Reacties

Populaire posts van deze blog

In een juichpak kijken naar voetbal van Oranje

Wie heeft de pet van tante Jet?

Rain, nice! Regenwater op Saba wordt goed gebruikt.