Bakken met kinderen: sinaasappel cake pops

Het is bijna Pasen, kleine sneeuwvlokjes dwarrelen door de tuin. Op een frisse Goede Vrijdag toverden we onze keuken om tot een bakkerij. Mijn oudste zoon maakte cupcakes, het jongste kind ging voor de cake pops. Zijn juf had de cake op een stokje namelijk uitgedeeld in de klas.

We hadden bakmixen ingeslagen en de kinderen gingen vol goede moed aan de slag. De cupcakes lukten goed, het was een makkelijk klusje. Voor de cake pops bakten we eerst een cake. Er ging bakmix, water olie en een ei in een beslagkom, na flink mixen vulden we een cakeblik. Na een half uur stond er een smakelijke, kleine cake te dampen in de keuken. Ik proefde een klein stukje, niet slecht. Maar het was niet de bedoeling dat we deze cake zouden opeten!

Nee, zie stap twee: "verkruimel de afgekoelde cake en meng het met zachte boter in een beslagkom." Een tip voor de lezer: doe dit nooit! De heerlijke cake werd nu een vettig mengsel, waar je dan weer wel mooie bolletjes van kon draaien. De bolletjes moesten afkoelen in de koelkast, daarna deed J. er chocoladeglazuur en mierzoete versiersels op. Vervolgens hadden we een eierdoos nodig, daar konden de versierde bolletjes op drogen. Goed, een hele vrijdag waren we bezig met het proces. Natuurlijk heb ik een cake pop opgegeten, je moet toch je waardering laten blijken als moeder. Nu hebben we helaas nog een schaal vol met zoete, vette en naar sinaasappel smakende bolletjes. De volgende keer ga ik toch maar voor de eenvoudige cupcakes, die leuk versierd worden met vrolijk gekleurde marsepein.

Reacties

  1. Moest wel lachen om je stukje. Jochem Meijer zei laatst 'een klein irritatie factortje'.....
    Misschien smullen de vogels in de tuin wel
    graag van sinaasappel vetbollen.....??

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

In een juichpak kijken naar voetbal van Oranje

Wie heeft de pet van tante Jet?

Rain, nice! Regenwater op Saba wordt goed gebruikt.