Geld bewaren in een oude sok is verstandig

Cyprus lijkt gered, miljarden gaan naar het kleine land. De spaarders zijn de dupe, als je meer dan €100,000 bezit, dan is je vermogen weg. De aankoop van een nieuw, luxe schip moet je uitstellen. Wie zou behoren tot de rijken met geld op de Cyprische bank?

Het moet echt vreselijk zijn om je geld zomaar in rook te zien opgaan. Als je de banken niet kunt vertrouwen, waar laat je het vermogen dan? In een oude sok onder je bed? Natuurlijk ben je vermogend wanneer je meer dan een ton bezit. Wellicht gaat het om een erfenis, om oliedollars, geld verkregen door handel....
Ik heb echt te doen met de burgers van Cyprus. Al dagen is het niet mogelijk om te pinnen. Wat eet je in een dergelijk geval? Wij zijn gewend geraakt aan pinnen en electronisch betalen via internet. Het internetbankieren werd zelfs verplicht, de bank verdween uit ons dorp. Daarvoor in de plaats is er een heel eenvoudige bankwinkel in Harderwijk gekomen met slechts één medewerkster aan de balie. Er is geen plaats voor een persoonlijk gesprek, het is echt verschrikkelijk.
Misschien moet ik weer eens ouderwets gaan hamsteren, voor als het noodlot ook Nederland treft. Crackers en beschuiten zijn lang houdbaar, we hebben weleens een vakantie op sultana's geleefd toen onze creditcard door omstandigheden geblokkeerd was. Bruine bonen uit blik zijn zeer voedzaam, vroeger maakte mijn moeder nog macaroni met ham uit een blikje. Cola, bier en dubbelfris zijn helemaal niet noodzakelijk, water uit de kraan voldoet ook. Met een doosje thee kun je heel lang doen, mits je de visite niet een theezakje per glas heet water geeft. Tegenwoordig is het laatste steeds meer gebruikelijk. Een wijsheid van mijn vader: "Geld maakt niet gelukkig, maar het is ontzettend handig als je het hebt!"

Reacties

Populaire posts van deze blog

In een juichpak kijken naar voetbal van Oranje

Wie heeft de pet van tante Jet?

Rain, nice! Regenwater op Saba wordt goed gebruikt.