Kamers bouwen op zolder

In Houten zijn we bij vrienden op bezoek geweest, ze zijn net verhuisd. Het is een leuke bezigheid, bij iemand anders rondkijken. De nieuwe aanwinst is goedgekeurd. Het huis is groot en ruim, er is veel licht, er zijn grote ramen. De garage is beneden, via een trapje kom je in de ruime woonkamer. Er zijn vier kinderen in huis, het is een samengesteld gezin. Met vriendjes erbij heb je al snel een huis vol gezelligheid. De kinderen kunnen aan een tafel in de keuken spelletjes doen, terwijl de ouderen in de zithoek koffie drinken. Met een trapje kom je in de huiskamer, nog een andere trap van bielzen gaat naar de tuin.
Boven is er aan ieder kind gedacht, dat is te zien. De oudste van het stel heeft een gezellige tienerkamer gekregen op zolder. Het jongste meisje heeft na nog een verhuizing weer haar mooie witte meubeltjes staan. Haar broertje slaapt op zolder, zijn kamer was al volledig in gebruik. Hij was heerlijk met onze zoon bouwsels aan het maken van Knex. Nog een jongen heeft zijn intrek genomen op de eerste verdieping. Ik neem mijn petje af voor vriend J., hij heeft zelf kamertjes gebouwd op zolder. Het moet een flinke klus zijn geweest. Enigszins vermoeid en misschien een paar kilo lichter ontving het stel ons in de nieuwe woning. Nu heb ik er uitgebreid over geschreven, zodat iedereen kan lezen hoe het huis eruit ziet. 
De tuin verdient nog aandacht. Het is wat saai, wat sombertjes allemaal. De grootte is overigens perfect, het is mooi groen. Ik heb al voorgesteld om het geheel tijdelijk op te fleuren met een hanging basket. Voor het idee illustreer ik deze bijdrage met een foto uit onze eigen tuin. Potten met vrolijke planten op het terras doen ook al wonderen. Binnenkort komen we langs om de buitenboel op zijn kop te gooien, daar is E. handig in. We gaan dan flink aan de slag, bielzen moeten gesloopt, een haag gaat eruit, grint moet nog weg. Er valt zeker iets van te maken!

Reacties

Populaire posts van deze blog

In een juichpak kijken naar voetbal van Oranje

Wie heeft de pet van tante Jet?

Rain, nice! Regenwater op Saba wordt goed gebruikt.