Verkleed als aardbei op Koninginnedag

Een stralende zon zorgde voor een aangename sfeer op Koninginnedag. 
Het evenemententerrein van het dorp lag vol met kleedjes, daarop waren allerhande artikelen uitgestald. Er waren ondermeer barbies, skeelers, fietsen, kinderboeken, oude lp's van Corry Konings en Willeke Alberti, antieke naaimachines, tulpen, stroopwafels en uien te koop. Vorig jaar zaten we ook bij een kleedje, na vier uur hadden we slechts vier euro verdiend. Daarom besloten we dit jaar om alleen te kijken en te kopen op deze feestelijke dag.We gingen heerlijk met koffie van de Oranjevereniging op een plastic kuipstoeltje in de zon zitten, terwijl de kinderen enthousiast op en neer sprongen op springkussens.

Het was de ideale gelegenheid om bij te praten met dorpsgenoten. In Zeewolde kun je nog rustig alles bekijken, je wordt niet onder de voet gelopen en het geheel is gemoedelijk. Het meest opmerkelijk was een man die zich voor de gelegenheid als aardbei had verkleed. Hij verkoopt groente en fruit bij een kraam in het winkelcentrum en deelde vandaag stukjes rood fruit uit.
De oogst van vandaag? Ik heb een heel oud met goud bewerkt nagelsetje gekocht voor slechts €2,50. Het bevat een vijl, een nagelschaartje en allerlei bijzondere mesjes. Ik zag een oud boek, "In de soete suikerbol" van W.G. van de Hulst met ouderwetse illustraties, het is aangeschaft voor 50 cent. Vroeger las ik meedere malen "Rozemarijntje en de oude juffrouw", ik vond het bijzonder mooi. De verzameling van Pietje Puk is uitgebreid. We hebben boeken meegenomen, zo is er alvast leesvoer voor de zomervakantie in huis. Het enige wat nog ontbrak in ons keurige dorp was een woeste band, met ruige mannen en wilde gitaarsolo's. De fanfare was wel aanwezig, zoals gebruikelijk. De dag werd afgesloten met het eten van pizza's in de tuin, niet erg verantwoord, maar wel een keer lekker.

Reacties

Populaire posts van deze blog

In een juichpak kijken naar voetbal van Oranje

Wie heeft de pet van tante Jet?

Rain, nice! Regenwater op Saba wordt goed gebruikt.