Zweven boven een koeltoren in Kalkar

Onverwacht kregen we een cadeau: een bijdrage aan een reisje omdat we maar liefst twaalf en een half jaar getrouwd waren! Tja, het is verstandig om zo veel mogelijk van het leven te genieten. We boekten nog even snel snel een uitstapje naar Wunderland Kalkar in Duitsland. Het was een buitengewoon bijzondere ervaring.
Ooit hadden mensen het plan om een kerncentrale te bouwen aan de Rijn in Kalkar. Veel geleerden kwamen er aan te pas, veel beton, enorm veel geld was nodig. Jarenlang waren bouwvakkers bezig met het neerzetten van een gebouwencomplex, met het gieten van beton, met het vervaardigen van onderaardse gangen voor de veiligheid.
Echter: de ramp in Tsjernobyl vond plaats in 1986, een reactor ontplofte, radioactiviteit werd verspreid over een groot gebied. Betogers kwamen naar Kalkar, er was veel verzet tegen de nieuwe kerncentrale. Op het allerlaatst, toen alleen nog staven in de reactor geplaatst moesten worden, werd het hele project afgeblazen! Gelukkig zag een zakenman, Van der Most,  veel koper in de centrale, hij kocht het complex op.
Nu is de voormalige centrale omgetoverd tot een pretpark. In de koeltoren is een reusachtige zweefmolen gebouwd, botsautotjes crossen rond voor de oude fabriek. We sliepen in het voormalige kantoorpand, achter stevige deuren. In de onderaardse gangen was een caféstraat gebouwd, daar kon je bowlen, bier en wijn drinken.
Het eten en drinken was inclusief, dus na een dagje plaatsnemen in allerlei enge gevaartes stond het eten in buffetvorm klaar. 's Ochtends was er een goed en uitgebreid ontbijt. Ik houd niet zo van worst en poffertjes 's ochtends vroeg, maar ook daar waren liefhebbers voor. Ik vond het geweldig om niet te vervallen in de sleur van boodschappen doen en eten koken. Voor maximaal drie dagen is het erg prettig, zo'n all inclusive formule. Langer moet het maar niet duren: dan is het nodig om weer een week uitsluitend wortels of iets dergelijks te eten. Op naar de zilveren bruiloft!

Reacties

Populaire posts van deze blog

In een juichpak kijken naar voetbal van Oranje

Wie heeft de pet van tante Jet?

Rain, nice! Regenwater op Saba wordt goed gebruikt.